A német gasztronómia legismertebb salátái

2018.09.21

A német konyhaművészet kapcsán legtöbben először a kolbászra, a burgonyára és az ízletes sörökre gondolunk. Tény pedig, hogy az ország ennél sokkal több kulináris élvezettel várja a turistákat. 




Ha a német éttermekben rendszerint megtalálható salátaféléket szeretnénk elkészíteni, akkor bizony igen széles választékkal találkozhatnánk. Salátabárok és street food vendéglátóhelyek egyaránt jobbnál-jobb német fogásokat kínálnak itthon és külföldön, és ezeknek ma már méltó helye van például a nagy népszerűségnek örvendő görög és cézár saláta mellett az étlapon. Nézzük, milyen salátákat kedvelnek legjobban a németek!

Burgonyasaláta hidegen és melegen



A klasszikus burgonyasaláta hidegen és melegen fogyasztva is igazi ízélmény. Nem véletlen, hogy gyakran kerül az asztalra akár ünnepi alkalmakkor is. A savanyúsággal, tojással, szalonnával, ecettel, hagymával és majonézzel ízesített burgonyadarabkák remek választásnak bizonyulnak akkor, ha valami laktatót és a magyar gyomorhoz is passzolót keresünk.

Uborkasaláta, amit a kicsik is szeretnek

Az uborkasalátát minden háziasszony másként készíti. A németek sok tejföllel, ecettel és friss kaporral elegyítik az uborka szeletkéket. Így születik meg az a frissítő saláta, ami a grillparty-k nagy kedvencének is számít, sőt, a gyerekek is szívesen fogyasztják.

Tésztasaláta változatos zöldségekkel

A tészta nem csak az olasz gasztronómia által előszeretettel választott alapanyag, hanem a németek is gyakran használják, méghozzá tésztasalátákhoz. Többféle változatban elkészíthető, szabadon variálhatóak a zöldségek, de a borsó és az uborka gyakori részei a recepteknek. Szintén a külföldi konyhák sajátosságait foglalja magában a lencsesaláta, amit sokszor keleti fűszerekkel kínálnak, akár gyorséttermi keretek között is.

Hússaláta igazi húsimádóknak

Kolbászsalátaként is ismerik azt a fogást, amihez savanyúság is jár. Az élelmiszerüzletekben előre csomagolt verzióban is elérhető, és akik laktató, húsos fogásokat szeretnének fogyasztani, azok biztosan nem lőnek mellé választásával. Hasonló a helyzet a heringsalátával, ami azonban már kicsit pikánsabb ételnek számít. A darált pácolt hering főtt sárgarépával és céklával társul, a hagyma és a majonéz pedig csak hozzáad gazdag ízvilágához.

A német saláták között húskedvelők és a növényi étrendet előnyben részesítők egyaránt megtalálhatják kedvenceiket, melyeket ráadásul otthon is egyszerűen el lehet készíteni.


© 2018 Németország blog
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el